22 Nisan 2019 Pazartesi

Led lamba lümen değerleri

Efsane 2: İçinde daha çok LED çipi bulunan lambalar daha çok ışık verir. Aslında bu yanlış bir durum değil. Ampullerin Watt değerlerine göre yaklaşık lümen değerleri. LED ampullerin lümen açısından performansı haricinden başka önemli bir parametredir.


LED lamba ise, bu değere dikkat etmeliyiz. Ampulün Watt başına toplam lümen değeridir. W, 8lümenlik bir LED ampulün, Watt başına lümenlik bir.


Normal CCT değerleri ile 1K arasındadır. Geçmişte lamba kutusunun üzerinde yazan vat değerine (W) bakarak seçim yapılırdı, ancak bu kural artık geçerli değil. Birimi lümen saniye veya lümen saattir. Günümüzde ise Tedaş’ın şartnamelerinde Civa buharlı lamba kullanımı yasaklanmıştır. Aşağıdaki tablodan da görüldüğü üzere teknoloji sürekli olarak gelişmekte daha yüksek ışık etkinliğine sahip ve daha uzun ömürlü ürünler seçilmektedir.


Led Lamba seçimi için hangi değerlere bakmalıyız ? Diğer bir yandan da Türkiye’nin LED chip ithalatı, daha şimdiden yılda milyar adetleri buluyor. Led Chipler takılıp, yeni nesil LED sistem diye pazarlanıyor. Işığın rengi kaç K olmalı, watt ve lümen değerleri ne olmalı. Tam karanlık ortamda iyi iş görür, görüntü kalitesi problem yaratmaz , ama aydınlıkta biraz problem oluyor. LED aydınlatmada ise lamba ve armatür tek bir sistemdir.


Bu nedenle LED ’lerde genel bir “sistem verimliliği”nden sözedilebilir. LED ışık değerleri konusunda dikkat edilmesi gereken bir konuda ışık açılarıdır. Günümüzde Led ampullerin harcadıkları çok daha az elektrik ile artık evlerde de kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Bunun yerine “bu led ürün 7lümen ışık veriyor 7lümen ışık veren watt lamba yerine kullanılabilir” ifadesi doğruyu yansıtır. Malum led ampullerin fiyatları ilk çıktıkları gibi pahalı değil ama yinede tasarruf ampüllerinden pahalı.


Acaba aradaki fiyat farkını vermeye değer mi kafamı kurcalıyor. SMD lerden yapılmış bir LED floresan lamba klasik floresanlar dan daha iyi ışık verir. Kısaca LED ( Light Emitting Diode ) olarak adlandırılan yeni teknoloji otomobillerden sonra sokakları ve evlerimizi de aydınlatacak. A sınıfı led ampuller yüzde 90’a varan enerji tasarrufu sağlayarak doğayı koruyor.


LED ( Light Emitting Diode , Işık Yayan Diyot),. Kutunun üzerinde belirtilen değerleri incelemekle başlayalım. Armatürde LED modülü nominal ömrüne. Doğal ışık değerine yakın bir ışık kaynağı oluşturduğu için yaydığı ışığın lümen seviyesi yüksek dahi olsa Philips LED ampuller göz rahatlığı sağlıyor. Bu bakımdan sarı ışık tercih edildiği takdirde düşük Kelvin değerleri , beyaz ışık için ise yüksek Kelvin değerleri elde edilmelidir.


Led lamba lümen değerleri

LED Lamba , LED Aydınlatma, LED Ampul. Kullanılan armatürler değiútirilmeden bakımları yapılacak ve düúen lamba güç değerleri ve değiúen lamba tipi için uygun balast ve ateúleyici kullanılacaktır. Led konusunda araştırmalarım ve kullananların yazılarını okuma yoluyla tecrübesel bilgi edinmem söz konusu oldu. Ancak henüz bizzat bir tecrübem yok bu konuda.


Hemen yukarıda verdiğim CIE renk diyagramından değerleri yerine koyup lamba rengini buldum:. Halojen lambada ise SMD LED kıyasladığımızda, halojen lamba ile aynı ısıdaki ledler kullanılarak iki led arasında lümen değerleri hesaplanır. SMD LED teknolojisi bu ölçümlerdeki değerlere ulaşmadı ve ulaşmasıda ulaşmasıda pek mümkün görünmüyor.


Trafosuz led lamba devresi 220V AC ile çalışmaktadır. Devrede ledleri çalıştırmak için transformatör yerine uf kutupsuz kondansatör kullanılmışt. Yani bu tür lambalar enerjisinin çoğunu görülür ışık.


Kamu kuruluşlarımız da şartnamelerini hazırlarken lümen değerleri üzerine yoğunlaşmalı, bu lümen değerini yakalamak için gereken maksimum güç tüketimi de şartname de belirtilmelidir. A’de adet LED ortalama lümen foton akısı. Rastgele seçilen LED ’lerin üzerlerine düşen eşik gerilim değerleri VfVfVfVfVfVfVfVfVfVfForward voltage 2. Evet, lambaların lümen değerleri kullanım sürelerine bağlı olarak değişir.


Led lamba lümen değerleri

LLMF daha çok LED ve HID aydınlatmalar için. Led ürünler pahalı olabilir, tasarruf yapmak istiyorsanız bir lambayı söküp yerine bir tane led lamba takarak tasarruf yapamazsınız. Ayrıca beyaz ledlerin sarı veya sıcak beyaz olarak tabir edilen led çiplerine göre daha yüksek lümen değeri ürettiğini de belirtelim.


LED ampulün parlaklığı, lümen (lm) cinsinden ölçülen bir ışık akısı ile karakterize edilir. Led lamba tercihinde hangi teknik özelliklere bakmalı? Ofisinizi veya odanızı ne kadar parlak aydınlatmak istediğinizi bu değerleri göz önünde bulundurarak seçebilirsiniz. Verilen parlaklık değerleri gonyofotometre ile ölçülür.


TRAFOLU LED AMPUL LAMBA TEK ÇİPLİ CAM SÜSLEME HAZIR SET PROJEKTÖR IŞIK DUVAR TAVAN VİTRİN AYDINLATMA. LED , ( Light Emitting Diode ) ışık yayan diyot anlamına gelmektedir. Yarı iletken elektronik devre elemanıdır. Genellikle bu kelvin değerleri tüm led aydınlatma ürünlerinde bulunmazlar. Tercih edilen alanlar toprak tonu ve koyu kahve rengi.


Lümen (2) Rock Off (1) Danlamp (1) YKC.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar