14 Temmuz 2020 Salı

Tasarruflu ampul lümen değerleri

Lümen kararlılığı bir LED lambanın ilk kullanıldığı zaman verdiği ışık akısının yüzdesel bir değeridir. Genellikle 70’in altına düştüğünde LED lambanın ömrünün sonuna gelinmiştir. Günde saat ortalama kullanım ömrü olduğu varsayıldığında, adet LED lamba, adet tasarruflu , adet halojen ve 10.


Tasarruflu ampul lümen değerleri

Philips 15w tasarruf ampülü lümen değeri = 900. Arkadaşlar 10w 8lm osram led ampul aldım. Ben led ampuller az ışık veriyor diye biliyordum.


Fiyatları ucuz olanlarda kutu üzerinde lümen değerleri yazılmaz ya da düşük yazılır. Bu sebeple daha az aydınlık sağlar. Bazılarında ise çektiği gücün minimum değeri kutuya yazılır. Farklı özelliklere sahip enerji tasarruflu ampulleri inceleyerek uygun ürünü seçebilir, bu ampul çeşitleri ile bütçenizi ve doğayı koruyabilirsiniz.


Tasarruflu ampul lümen değerleri

Günlük hayatta en fazla ihtiyaç duyulan elektrik ve aydınlatma ürünlerini farklı ürün seçenekleri ile size sunan hepsiburada. Karşılaştırın, değerlendirmeleri okuyun ve çevrimiçi sipariş verin. Tasarruflu ampuller ve harcadıkları elektrik miktarı nedir? Günümüzde Led ampullerin harcadıkları çok daha az elektrik ile artık evlerde de kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır.


Ampullerin Watt değerlerine göre yaklaşık lümen değerleri. LED lamba seçimi yapılırken enerji tüketim değeri olan vat değerine (W) değil, ışık akısı olan lümen değerine bakılmalıdır. Seçilen lambanın lümen değeri ne kadar yüksekse, LED lamba daha parlak ışık verir.


Sizdeki ampul 9w 580lm ışık değerinde, aydınlatmasından memnun kaldıysanız yine aynı watt ve lümen değerinde alabilirsiniz, ampullerin kutularında watt değerinin yanında lümen değerleri de yazıyor. Lümen ve watt, birisi ışığı diğeri gücü belirtiyor. Tüketici de satıcı da bu iki terim arasında kafa karışıklığı yaşayabiliyor. Geleneksel aydınlatmalarda güç konusu ön plandaydı.


Aslında bu yanlış bir durum değil. Ekstra indirimli fiyat. Eviniz, ofisiniz ve daha fazlası için LE halojen ve floresan ampulleri inceleyin. CFL) çekici bir ortam için konforlu ve loş ışık sunar. CFL ampuller yüksek performanslı, enerji tasarruflu ve uzun ömürlü ışık sağlar.


Tasarruflu ampul lümen değerleri

Bu ampuller en fazla satılan enerji. Otomatik Sigortalar Ve Kaçak Akım Koruma Şalterleri İle İlgili Sıkça Karşılaşılan Sorular. Trafoların Paralel Bağlanması ve Gerekli Koşulları.


Daha küçük, açık renk mobilyalar olan veya duvarları beyaz ve boş olan odalarda daha az lümen değerlerine ihtiyaç duyulur, bu tarz odaların fazla aydınlatılmasına gerek yoktur, bunlar dikkate alınarak ampul alırken lümen değerleri karşılaştırılıp kafamızda ortalama değerde bir lümene sahip ampul seçebiliriz. Akkor ampuller watt başına 1lümen ışık verirler. Aşağıdaki çizelgeden inceleyebilirsiniz. ELEKTRİK ENERJİSİNİ TASARRUFLU KULLANMANIN YOLLARI. Bir Ampulün Lümen Değerleri Ne kadardır?


Evlerimizde kullandığımız lambaların tasarruflu ampul olmasına dikkat etmeliyiz bunun yanı sıra ledli aydınlatmalarda kullanabilirz. Ledli ampul ler diğer ampul lere göre daha az elektrik harcamaktadır. Bu ay OSRAM marka 20W tasarruflu ampul takınca elekyfik faturası 39TL geldi.


LED ve floresan ampullerin lumen ve watt değerleri ile karşılaştırması var. Orada göreceğin üzere LED. Mandallı masa lambasi var, tasarruflu ampul kullanacağım da watt, kelvin, lümen değerleri yaklaşık nasıl olmalıdır.


Sadece benim tankim icin degil, lümen degeri nasil olmalidir biliyor musunuz ? Birinin lümeni diğerinin de kelvini yazmıyor. Enerji tasarruflu ampul 80w. ENERJİ TASARRUFLU LAMBALAR İLE ENKENDESAN ( FLEMANLI ) ve FLUORESAN LAMBALARIN KARŞILAŞTIRILMASI ENERJİ TASARRUFLU AMPULLER, lamba çeşitleri nelerdir, lamba çeşitleri ve isimleri, ampul türleri, ampul çeşitleri fiyat, ev lamba çeşitleri, lamba çeşitleri ve fiyatları, ampul çeşitlerinin isimleri, lamba çeşitleri modelleri. Aşağıya üç adet ampul fotoğrafı koydum, biricisi LE diğer ikisi floresan denilen tasarruflu ampullerden.


Bunun üzerindeki ışık akısı değerleri , tasarruflu ampulü A enerji sınıfı yapmaktadır. Gördüğünüz gibi ışık ısısı düştükçe ışık rengi sarı-kırmızıya dönmekte, 5. LED ampul watt elektrik harcayarak 3lümen ışık veriyor. K civarı beyaz ışık elde edilmekte, daha yüksek ışık renklerinde ise soğuk mavi renk gözükmektedir. Deneyimlediğim şekilde 2. Lümen üzerinde bir ışık kaynağına ihtiyacım olduğuna kanaat getirdim. Işığın rengi kaç K olmalı, watt ve lümen değerleri ne olmalı.


Tasarruflu ampul lümen değerleri

Cok iyi kaliteli uretim yapan firmalar mevcut onereceginiz firmalar varmi osram. Herkesin bildiği tasarruflu ampul olan “kompakt floresan ampul ” ucuz ve tasarruflu oluşu için evsel kullanım için idealdir. LED lambalarda böyle bir gereklilik yoktur. Lümen değeri daha büyük olan ampul her zaman daha parlak ışık veriyor.


LED lambalar, çok daha düşük bir enerji (Watt) tüketerek klasik bir ampulle aynı parlaklığı ( lümen cinsinden) sağlayabilir. Bugune kadar çok led ampul aldım hepsi hikayeidi. Watı lumeni doğru değildi. Bu lambanın değerleri doğru.


Birde omru uzun çıkarsa yeme yanında yat. Bu yorumu faydalı buldunuz mu? Philips’in “Hue Lightbulb” adını taşıyan ürünü, piyasaya giren ilk ana akım İnternet bağlantılı lambaydı.


CFL tasarruflu floresanlarda UV korkunç, cıva da var onlarda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar