3 Ağustos 2020 Pazartesi

Yangın merdiveni standartları

Halk arasında kullanılan ismi “ yangın merdiveni ” dir. Tüm detayların bulunduğu standartlar çizelgesine göre yangın merdiveni imal etmek ve montajını yapmak binaların yangından korunması için elzemdir. Resmi kurumlar, imal ve inşası belirli standartlara tabi olan yangın merdivenlerini denetleyerek ruhsatlandırmaktadırlar.


Yangın Merdiveni Zorunluluğu. Her bina için bu durum farklılık gösterebildiğinden dolayı standart ölçülerde bir yangın merdiveni uygulanması söz konusu değildir. ETİKETLER : yangın merdiveni imalati, istanbul yangın merdiveni , bursa yangın merdiveni , ankara yangın merdiveni , adana yangın merdiveni , adıyaman yangın merdiveni , antalya yangın merdiveni ,. Ayrıca, özel mesleki kullanımlar için tasarımlanmış merdivenlere ( yangın merdiveni , çatı merdiveni ve seyyar merdiven gibi) uygulanmaz. Kapsam (İng) : This European Standard defines terms and specifies the general design characteristics of ladders.


Bir yapıda kullanılan ortak merdivenlerden yangın ve diğer acil durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Güvenlik yöntemlerinde aktif ve pasif yöntemler vardır. Kaçış merdiveni ve yangın güvenlik holü geçiş kapıları, elle açılabilecek ve kilitli tutulmayacaktır. Ancak bu kaçış merdiveni halk arasında “ yangı n merdiveni ” olarak da bilinmektedir. Bu yangın merdiveninin ilk olarak aşağıda belirtilen ö zelliklere sahip olması gerekmektedir.


Bu standartlara uyulmadığı zaman yönetmeliği ihlal etmiş olmaktayız. Bu sebep ile standartlara uyulması çok önemlidir. Kirişler, – Kolonlar, – Balkonlar, – Koridorlar, – Merdivenler. Ucuz yangın merdiveni üreten pek çok firma, bu konuda gerekli standartları sağlamada yetersiz kalacaktır. Ucuz malzeme ve ucuz işçilik, ürün kalitesini asimile eden bir durum.


Dışarıya çıkmanızı ve yangından korunmanızı sağlayan yangın merdivenlerinin standartlara uygun olması son derece DEVAMI. Farklı yangın merdiveni model seçenekleriyle mimarisi göze hitap eden seçenekleri de yangın merdiveni zorunluluğu içerisinde alternatif bir seçenek olarak standartlara uygun şekilde tercih edebilir ve uygulama yapılan binaya estetik ve şık bir görünüm de kazandırabilirsiniz. TSE standartları çok önemlidir. Winmer bir Çağsan Merdiven markasıdır.


Sertifikalı imalat yapan tüm yangın kapısı firmaları bu standartlar çerçevesinde üretim yapmaktadır. Bazı firmalar ise standart dışı yangın kapısı imalatı yapabilmektedir. Müşterilerin bu tür firmalardan kesinlikle uzak durması gerekmektedir. Ev, işyeri, ofis, hastane, yurt gibi alanlarda bulunması zorunlu olan yangın kapılarının amacı olası bir yangın anında sizi yangın merdiveninden kolay bir şekilde yangın alanından uzaklaşmanızı sağlayacak olan yangın merdivenlerine ulaştırmasıyla bilinmektedir. Standartları Enstitüsünün belirlediği standartlara uygun olması zorunludur.


Ancak bu firmaların tamamı üretim izni olan firmalar değildir. Sadece standartlara ve yönetmeliklere uygun olmayan yangın merdiveni vardır. Buna göre yangın merdiveni yaptırırken binanın yapısına ve ihtiyaçlarına göre yangın merdiveni tasarlanmalı, yangın merdiveni ısıya dayanıklı ve sağlam malzemelerden yapılmalı, binaya doğru şekilde monte edilmelidir. Bina yangın tesisatının kullanılabilmesi için bina yangın tesisatı kullanılabilir onayı alınması gerekmektedir.


Yangın merdiveni standartları

Bu özelliği bir binanın en vazgDEVAMI. UYARIYORUZ YANGIN MERDİVENİ STANDARTLARI ACİL ŞEKİLDE DEĞİŞMELİDİR. Evlerde çatıaralarının, işyerlerinin ve çok katlıyapılardaki yangın merdivenlerinin çelik yapılardan üretildiğini görmekteyiz. Bunların dönel merdivenler olmasından kaçınılmalıdır.


Bu sayede standartlara uygun olan bir sistem imal edilebilir. Merdivenler Ana Merdiven ve Yardımcı Merdiven olmak üzere guruba ayrılıyor. Aytürk Mimarlık firmasının yapmış olduğu tüm yangın merdiveni ve z tipi yangın merdiveni ile ilgili çalışmaların bulunduğu sayfa. Firmamız yangın merdiveni imalatında hem uzun ömürlü üretim hem de uygun fiyatlar ile hizmet vermektedir.


Yangın merdiveni standartları

Bakanlığın yeni yönetmelik taslağına göre, açılacak yurtların ilgili mevzuata uygun yangın merdiveni , yangına karşı otomatik söndürme malzemesi bulundurması gerekecek. Bu nedenle yangın merdiveni fiyatları birbirinden farklılık gösterebilir. Açık yangın merdivenleri için belli standartlar bulunmaktadır. Yüksekliği metreyi geçmeyen ve en fazla yedi katlı binalar da kullanılabilir. Kar birikmesi ve pas oluşumu gibi kötü durumlardan korunmalıdır.


Farklı Ölçülerdeki Kapı Siparişleriniz İçin Bize Ulaşabilir Yada Açıklama Kısmına Detayları Yazabilirsiniz. Kargo firmasının bölgesi dışındaki yerlere teslimat için ek ücret çıkabilir. Acil durum asansörü ile yapı yüksekliği 51. Değişik modellerimiz ve ihtiyacınız olan tüm hizmetler konusunda firmamızdan faydalanabilirsiniz.


Yangın merdiveni standartları

Oysa binanızda acil çıkış yangın merdiveni ya da söndürme sistemleri bulunursa, yangında binanızı hızla tahliye edebilir ya da yangın başladığı anda yangına müdahale edebilirsiniz. Hem yangın merdiveninin hem de söndürme sistemlerinin yönetmeliklere ve standartlara uygun yapılması gerekmektedir. Bulunan yönetmeliklerde bu merdiven tipi yer almaktadır.


Genel olarak havalandırması olmaz ve yangınlara karşı oldukça dayanıklı olmaktadır. Panik anında insanların yangın merdivenini kullanırken zarar görmemesi için yangın kapısının, korkuluklarının ve basamaklarının da belirli standartlarda olması önemlidir. Eğer bu standartları karşılamıyorsa itfaiye daire başkanlıkları tarafından kullanılması sakıncalı bulunur. Yönetmelikler ve Standartlar. Herhangi bir tadilat yapılmasına gerek bırakmayan ve yapının dış görünüşünü bozmayan tek çözümdür!


Güvenliği ve standartları ön planda tutarak hizmet sunan firmamız bina tiplerine ve türlerine göre yapılması gereken yangın merdiveni tipini belirlemekte ve tecrübeli personelimiz ile birlikte en uygun fiyatı sunarak hizmet vermektedir. Asansörlü yangın merdiveni , elektrik sisteminden bağımsız olarak kullanılmaktadır ve tamamiyle yangın esnasında güvenli bir sistem oluşturmaktadır. Profesyonel bir ekip tarafından sizler için yangın merdiveni imalatlarımızı sürdürüyor ve standartlara uygun imalatlarımız ile sizlere uygun bir fiyat politikası altında hizmet veriyoruz. Dairesel yangın merdivenleri avrupa birliği standartlarından çok öte bir amaca hizmet etmeyen ürün olduğu için betonarme binalardaki sahanlıklı merdiven örnekleri model alınarak z tipi yangın merdivenlerinde son nokta kalıcı olarak yeni yönetmelikte yerini almıştır.


Betona göre çok daha dayanıklı olan çelik malzemelerden imal ettiğimiz yangın merdivenlerini tereddüt etmeden kullanabilirsiniz. Hem standartların gereğini karşılayacak hem de çok ucuz olan bir yangın kapısı düşünülemez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar