15 Ağustos 2016 Pazartesi

Günümüzde kullanılan aydınlatma araçları

Günümüzde kullanılan aydınlatma araçları

Geçmişten günümüze kadar kullanılmış aydınlatma araçları nelerdir? Bunun adı ise günümüzde kandil olarak bilinir. Konu etiketleri: günümüzde kullanılan aydınlatma araçları , günümüzde kullanılan aydınlatma araçları nelerdir, günümüzdeki aydınlatma araçları , günümüzde kullanilan aydinlatma araçlari. Günümüzde Kullanılan Aydınlatma Araçları Neler. Kullanılan aydınlatma araçları hangileridir, aydınlatma araçları çeşitleri nelerdir, bugüne kadar kullanılan aydınlatma araçları nelerdir, hangi aydınlatma.


Günümüzde kullanılan aydınlatma araçları

Doğum günü pastalarının üzerinde, şık görünmesi istenen yemek masalarında, yumuşak, ılık. Teknoloji her geçen gün ilerlediğinden dolayı zaman içerisinde yeni aydınlanma teknolojilerinin ortaya çıkması muhtemeldir. Sizlere elimizden geldiğince teknolojik gelişmeler hakkında bilgi vermeye devam edeceğiz. Sponsorlu Bağlantılar Aydınlanma ihtiyacı insanlık tarihinin başlarından bu zamana kadar önemli ihtiyaçlardan birisi olmuştur. Gelin bu aydınlatma araçlarını yakından tanıyalım.


Mum günümüzde de kullanılıyor. Elektrikli aydınlatma araçlarının bulunuşuna kadar çok yaygın bir şekilde kullanılan gaz lambaları kandillere göre. Yoksa günümüzde de hala aydınlanmak için gaz laması, mum, yağ lambası veya meşale kullanılan yerler var. Hatta ülkemizde elektrik kesintilerinde en çok tercih edilen alternatif aydınlatma aracı hala mumdur.


Günümüzde kullanılan aydınlatma araçları

Geçmişte araç ve gereçler el yordamıyla yapılmaktadır. Ancak günümüzde kullandığımız aydınlatma araçları enerji var oldukça işimizi görüyorlar. Modern iletişim araçları ile haberleşme anlamında herhangi bir problemle karşılaşmıyoruz. Fakat geçmişteki iletişim araçları ile haberleşmek, günümüz kadar kolay değildi. GEÇMİŞTEN ( ESKİDEN ) GÜNÜMÜZE DÜNYADA AYDINLATMA TEKNOLOJİSİNİN ( KRONOLOJİSİ ) ZAMAN ÇİZGİSİ : ESKİDEN KULLANILAN AYDINLATMA ARAÇLARI : Dünyanın, başlangıcından beri, insanlar, ışık ana kaynağı olarak güneşi kullandı.


Geceleri ise odun ve benzeri katı yakıtları yakarak hem ısındı hem de aydınlandı. Eski Aydınlatma araçları çok dayanıklı değildiler bitebiliyorlardı. Eski aydınlatma araçlarının ortak noktası zamanla tükenip işlevini yerine getirememesidir. Yangın çıkmasına neden oluyor ayrıcada çıkardıkları duman ve gazla çevreyi kirletiyorlardı.


Bu sorunun neredeyse aynısı daha sorulmuştur. Buradan cevabı bulabilirsiniz. Soru: maddeler halinde eskiden kullanılan aydınlatma araçları nelerdir ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar