28 Haziran 2016 Salı

Yapay ışık kaynağı nelerdir

Yapay ışık kaynağı nelerdir

Yapay ışık kaynakları vikipedi hakkında bilgi kısaca, yapay ışık kaynakları nelerdir örnekler. Bu, trafik lambasının bir yapay ışık kaynağı olduğunu göstermeye yeter de artar bile. Bütün ışıklar bir ışık kaynağı tarafından üretilmektedir.


Yapay ışık kaynağı nelerdir

Işık kaynakları nelerdir. Dünyanın ve bilinen en büyük ışık kaynağı güneştir. Gezegenler ve Ay ışık kaynağı olmadıkları halde, Güneş’ten aldıkları ışığı yayarak parlak görünürler. Gece ise yapay ışık kaynakları kullanırız.


Doğaya müdahale edilerek elde edilen ışık kaynağına verilen addır. Başta elektrik enerjisi olmak üzere çeşitli alanlarda kullanılarak ışık elde edilir. Lambalar elektrik akımı sayesinde yapay ışık kaynağı olup çevresini aydınlatabilir. Ampul, mum, fener, gaz lambası, trafik ışıkları, kandil ve meşale yapay ışık kaynağıdır.


Kendiliğinden ışık yayan alet yada cisimlere doğal ışık kaynağı denir. Dünyadaki en büyük ve en güçlü ışık kaynağı güneştir. Tungten Fitilli Lamba, Ark Lambaları,Buharlı Lambalar, Floresan Lambalar, havagazı lambaları, asetilen. Bir yaprağa baktığımızda, yeşil renkli olduğunu biliyoruz çünkü ışık bize yeşil olduğunu söylemek için.


Sayısız ışık kaynağı var ama hepsi aşağıdaki iki kategoriden birine göre sınıflandırılabilir. Biz onları sanki ışık veriyormuş gibi görmekteyiz. Bunlar birer ışık kaynağı değildir.


Bu nedenle insanlar geceleri yapay ışık kaynakları. Yakıldığında çevrelerine ışık veren, ampul mum, odun, kömür, kibrit, çakmak, el feneri gibi kaynaklara yapay ışık kaynağı denir. Doğada kendiliğinden bulunmayan insanlar tarafından üretilen ışık kaynaklarına yapay ışık kaynağı denir.


Böyle cisimlere kendini aydınlatan cisimler denir. Ay, gezegenler ve trafik levhaları kendini aydınlatan cisimlere örnek verilebilir. Ampül Trafik Lambası Melaşe Fener Kandiller Ve buna benzer bir çok yapay ışık kaynağı mevcuttur. Apandisit Belirtileri Nelerdir ? Amрul, gaz lambası, floreѕаn lamba, mum,fener ve meşale yapay ışık kaynaklarındandır. Yani doğada kendiliğinden var olan ışık kaynaklarına doğal ışık kaynakları adı verilir.


NOT: Ay, ışık kaynağı olmadığı halde, Güneş’ten aldığı ışıkla aydınlanır ve parlak görünür. Bu durumda yapay ışık kaynakları devreye girer. Ampul, lamba, mum ve meşale gibi araçlar yapay ışık kaynaklarının içerisine girer. Bu tür kaynaklara doğal ışık kaynakları isimi verilmektedir. Bu yazımızda çevremizdeki doğal ve yapay ışık kaynakları nelerdir kısaca olarak bilgi aktaracağız.


Ay, Güneş’ten aldığı ışığı yansıtarak geceleri Dünya’yı aydınlatır. Ampul, trafik lambası, mum, meşale, televizyon ekranı ve fener yapay ışık kaynaklarıdır. Yıldırım, şimşek gibi doğa olayları da doğal ama kısa.


Kibrit, mum, ateş, elektrik, gaz lambası, yapay olan ışık kaynaklarıdır. Bi kere ay söyliyim ay ışık kaynağı değildir ışığını güneşten alır ay ışık kaynağı sanılıpta ışık kaynağı olmayanlardandır. Elektrik enerjisi ile çalışan tüm ışık kaynakları ve bununla birlikte sıvı yakıtlar yakılarak elde edilen ışıklar yapay ışık kaynaklarına. Teknolojinin hızlı gelişmesiyle beraber yapay ışıkların her yerde fazlalaştığına şahit olmaktayız.


Gündüzleri doğal ışık kaynağı güneşten yararlanırken geceleri trafik lambalarından yararlanırız. Bazı gecelerde etrafımızı aydınlatan Ay. Ayrıca ışık kaynakları yalnızca ışık değil sıcaklığı da etrafa iletirler. Ateş, çıra, meşale, kandil, mum, gaz lambası , ampul gibi kaynaklardır.


Yeryüzündeki en büyük ışık kaynağı “Güneş” tir. Etrafına ışık saçan ve etrafını aydınlatan her türlü madde ışık olarak tanımlanmaktadır. En büyük ve en önemli ışık kaynağımız nedir?


Milli Kültürlerimiz Nelerdir ? Bizler de sizler için derlemiş olduğumuz bu yazı ile birlikte doğal ışık kaynakları nelerdir örnekler kısaca bilgi vereceğiz. Dünyamız güneş ile hem aydınlanmakta hem de ısınmaktadır. Bu ışık kaynakları sayesinde karanlıklar aydınlanmaktadır. Ancak ateş yapay ışık kaynağım.


Bugün de görmemizi sağlayan ışık kaynaklarını öğreneceğiz. Türk malı ürünler listesi. Resimde ışık yayan varlıklar nelerdir ? Başka hangi varlıklar ışık yayar? Alüminyum folyo, Ay, ayna, ışık kaynağı olmadığı hâlde ışık yayıyormuş gibi görünürler. Her ışığın üretildiği bir kaynak vardır.


Kullanım alanlarına göre parlaklıkları farklı yapay ışık kaynakları geliştirilmiştir. Cevap için şimdiden çok tşkler. Bu yazımızda sizler için hazırladığımız doğal ve yapay ışık kaynakları nelerdir kısaca sizler için derlediğimiz bilgileri sizler ile paylaşacağız.


Yapay ışık kaynağı nelerdir

Maddeler Halinde Konusundan Bahsedeceğiz. Doğal Ve Yapay Destanlar Nelerdir ? Güneş, Ateş böceği, yıldızlar, şimşek, yıldırım doğal ışık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar