21 Şubat 2019 Perşembe

Mercekli far ampulü

Mercekli far ampulü

Far şekilleri büyük olsa da içerisindeki far ampulleri daha küçük yapıdadır. Aracınızın farı yanmıyorsa, büyük ihtimalle far ampulünde bir sorun oluşmuştur. Yeni bir far ampulü satın alarak aracınızın farlarını eskisi gibi sağlıklı duruma getirebilirsiniz. TL 7TL (6) tscled 100.


TL 3TL (3) tscled 100. Mercekli Kartal Gözü Led Çapı mm 15W. Gündüz Ledi Gündüz Farı ANGEL MERCEKLİ ÇAKARLI BEYAZCOB LED MM. Normal halojen ampuller watt enerji tüketirken, xenon ampulu watt enerji tüketimi ile kat daha fazla ışık verebilir.


Bu sayede örneğin otobanda mercekli bir far normal bir fardan - kat daha ileriyi aydınlatabilir. Aşağıdaki iki resimde aynı araca aittir. Hocam mercekli farlarda ampul yerine tam yerleşmediğinde aracın önünü görünmeyecek kadar az aydınlatıyor. Benim de başıma geldi şimdiki aracımda. Far değiştirmeye gittiğimde farlarımın hiç aydınlatmadığını söyledim.


Yerine oturmamış dedi elektrikçi bir arkadaş. Gerçekten de yerine oturtunca çok farketti. Anasayfa Portal Forum Kurallar. Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az. Misafir Kullanıcı Cevap.


Far ampülü xenon tip ortaya koyduğu daha temiz görüş açısıyla birlikte sürücünün yoldaki tehlikeleri daha erken fark etmesini sağlar. Bununla birlikte daha uzun mesafeyi aydınlatması da hem karşıdan gelen araçların ve yayaların sizi fark etmelerini kolaylaştırır, hem de size daha uzun bir görüş alanı sağlar. Değişim sırasında çıkartılan ampul zaten yanmadığı için camına dokunmak bir sorun değilken, takılacak olan ampulün camına dokunulduğunda elimizden geçen az miktardaki yağ ampulün ömrünü kısaltmakta. Otomobiliniz için ihtiyacınız olan yüzlerce ampul çeşidi, hepsiburada.


Mercekli far ampulü

PHOTON LED Gündüz farı , geri vites, park vs. YENİ Nesil MERCEKLİ POWER LED. Resimler gönderilecek olan ürünün gerçek resmidir. Volt sis lambası, otomobil, kamyon, off-road vb. Ayrıca şu ana kadar led zenon ampul den tutun tüm aksesuar ürünlerinden hepsi sınıfının en iyileri fiyat olaraksa pekçok site ve firmadan ucuz.


Farlar halojen ise, Philips x-treme vision plus 130. Uzunda ve kısada ayrı ayrı satın alıp kullanabilirsiniz. Biraz daha beyazdır ışığı. Aşşağıdaki listede reno, pejo, tofaş tüm marka arabaların ön arka ve sinyal farlarının lambalarının marka ve modelleri yazmaktadır arabanıza far ampul lamba alacaksınız ve hangi markaya hangi ampul takılır bilmiyorsunuz o zaman aşağıdaki listeye bir göz atın.


LED farlar ve önündeki far camı güneşe maruz kaldıkça deformasyona uğrayabilir. Yeni ampul takıldığında, farın zarar görmesini engellemek için far filmi kullanılmalıdır. Far filmleri tercihe göre şeffaf ya da renkli olabilir.


Ampul ve far testleri ve Halojen bölümündeki konuları da inceleyerek ürün seçimini yapabilirsiniz. Yağmur ve sisli hava koşulları far ışığının düzgün yayılmasını engellemekte ve su taneciklerinin ışığı kırıp sürücüye geri yansımasına neden olmaktadır. Xenon ampulun uzun ısınma süresi nedeni ile uzun farda halojen far reflektörü ve ampulü kullanılmaktadır.


Mercekli far ampulü

Bi-xenon farın değil merceğin özelliğidir. PROJEKTÖR ( MERCEKLİ ) FARLAR. Uzun ve kısa huzmeli far fonksiyonu tek bir ampul ile sağlanır.


Reflektör ile mercek arasındaki perde, uzun fara geçildiğinde ya da selektör yapıldığında bir elektrik motoru vasıtasıyla hareket ettirilir. Bu sayede ampulün verdiği ışık miktarı değişmediği ya da ekstra bir ampul. Normal mercekli far ile xenon merceğine sahip far arasında fark vardır. Işık dağılımını buna göre yaparlar. Servislerde sonradan takılan Xenon kitleri sadece ampul ve ballasttan oluşur.


Mercekli far ampulü

Garantiden çıkartır çıkartmaz orası başka bir konu. Cree led far ampulu uzun ömürlüdür ortalama ömrü kullanıma bağlı. Bendede durum aynı Bosch plus hperformans serisi ampul kullanıyorum ama mercekli farda hikaye aydınlatma yetmiyor. Ben farklı farın iyi duracağını düşünmediğim için Night breaker aldım. Coolblue veya bluevision gibi( fazla) mavi boyalı bir ampul değilde, visionplus veya silverstar gibi fazla kategorisinde bir ampul kullanırsanız mercekli far ile iyi bir sonuç alırsınız.


Bu saydıklarım arasında ilk saydıklarım mavimsi son saydıklarım ise beyaz ışık verecektir. Kısa farlarımda bulunan xenon ampullerin özellikle yağmurlu havalarda adeta gözlerim kapalı gidiyormuş gibi hissi vermesinden sonra bir kaç yerde ampul araştırması yaptım. Tekrar xenon ampul takmak istiyordum ama bu gün elektrikçime uğradım, durumu anlattım. TL Vergiler Hariç: 2329TL. C-max Far Ampul Seçimi OtoClub - Sticker Dağıtımı Başladı.


Sliconlu Park ampülü TLed. Kumandalı Park ampülü TLed. Siz de reklamınızın burada yer almasını istiyorsanız tıklayınız. H tipiyle kodlanır (H1-H3-Hgibi).


Araç üreticileri far tasarımlarına en uygun ampul tipini belirlerler. Her ampul tipinin kendine göre avantajları-dezavantajları bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar