21 Ekim 2015 Çarşamba

Exproof nedir

Exproof nedir

Kullanılan ex proof malzemeler arasında; exproof motor, exproof fan, exproof pano, exproof armatür, exproof lamba, exproof buat, exproof priz, exproof trafo, exproof projektör, exproof cep telefonu, exproof vinç, exproof klima, exproof ısıtıcı, ex proof tesisat, ex proof kablo vb gibi ürünler yer almaktadır. Exproof Explosion Prof kelimesinin kısaltılmışı dır. Petrol, petrol ürünleri, İlaç Fabrikaları, doğal gaz, kömür madenleri ve Demir Çelik Sanayi gibi tehlikeli ve Patlayıcı çalışma ortamlarında güvenlik amacı ile kullanılan elektrikli ürünlerdir. PATLAYICI, PARLAYICI ve YANICI GAZ, TOZ ve BUHARLAR. GAZLARYaygın olarak bilinen patlayıcı gazların en başında, doğal gaz, evlerde kullanılan tüp gaz (LPG) ve kaynak işlerinde kullanılan hidrojen ve asetilen.


Teknik Lisesinden mezun oldum. Araştırmayı ve her zaman yeni bilgiler edinip paylaşmayı seviyorum. Bu ürünlerin üreticileri, uluslararası Ex standartlarına uygun üretim yaparlar. Explosion Proof kelimesinin kısaltması olup, teknik anlamda “Patlayıcı ve Tehlikeli Ortamlarda ATEX belgeli elektrik ürünlerini” ifade etmektedir.


Patlayıcı ve/veya yanıcı toz ve gazın olduğu ortamlarda kullanılabilen elektrik malzemelerinin genel adıdır. Yeşilce Mahallesi Demirbaş Sokak 20/A 344İstanbul Türkiye ekspro@ekspro. PATLAMA Yanma olayının belirli koşullarda ve çok kısa sürede meydana gelmesine “patlama” diyoruz. Patlama aşağıdaki üç unsurun belirli oranlarda bir araya gelmesiyle mümkün olmaktadır. NEC ayrıca NFPA kuruluşunun kuralları tarafından içerilmesinden itibaren NFPA ve ANSI/NFPA olarak da bilinir.


Exproof nedir

Avrupa Birliği Organizasyonlarının ATEX direktifleri Temmuz 20tarihinden itibaren uygulanmaya konulmuştur. ATEX, Fransızca “ATmosphéresEXplosives” kelimelerinin ilk hecelerinin birleşiminden. Yanıcı ve patlayıcı ortamlarda kullanılan Ex-Proof Elektrik Ekipmanı Nedir ve Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır? Alevlenebilir kimyasallar ve petrol ürünlerinin (örneğin metan, alkol, asetilen, doğalgaz) üretim, işletme, ulaştırma ve depolanmasında ortaya çıkabilecek gaz ve buhar kaçaklarının, atmosferin oksijeniyle birleşmesiyle, patlayıcı bir konsantrasyonu.


EXPROOF AYDINLATMA Ex-Proof Floresan Aydınlatma Ex-Proof Led Aydınlatma Ex-Proof Akkor/Ateşlemeli Aydınlatma Ex-Proof Projektörler Ex-Proof İkaz Lambalar. Patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı nitelikteki gaz, toz veya buharın hava ile karışarak patlayıcı kıvama geldikleri yerlere patlayıcı ortam denir. IEC Ex SCHEMA NEDİR ATEX ÖLÜYORMU?


Exproof nedir

IECEx Schema uygulamasının üçana hedefi vardır: 1) Sertifika verme, IEC standartlarına uygun sertifika işlemi,. Türkçe karşılığı “patlamaya karşı korumalı” olarak tercüme edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar