3 Aralık 2015 Perşembe

Elektrik gittiğinde yanan lambalar

Otomatik garaj kapısı açılmıyor ve mutfak aletleri çalışmıyor. Smartcharge sistemi ise bu kesintiler sırasında size ışık sağlamayı garanti ediyor. Yapman gereken bir trafo ile şebekenin olup olmadığını kontrol etmek, şebeke gittiğinde aküden aldığın voltaj ile bir röleyi çektirmek (ama düşük akımlı bir röle) ve o rölenin kontağı ile sirenini çalıştırmak.


Elektrik gittiğinde yanan lambalar

Bu devreyi de bir lm 7ile fark kuvvetlendirici bir devre ile yapman mümkün. Mucit Oynuyor 194views. Elektrik motorundan sınırsız elektrik üretmek.


Suyumuzun boşa akmasını önlemeli, televizyon, radyo, bilgisayar gibi aletleri kullanmadığımız. Gaz lambası, elektrik olmayan ortamlarda, kamp yaparken, balık avlarken, gece doğa yürüyüşüne çıktığınızda, nostaljik bir ortam yaşamak istediğinizde, evde elektrikler gittiğinde ihtiyaç duyduğunuz aydınlatma aracıdır. Evimizde boşa yanan lambaları söndürmeli, bozuk musluklarımızı onarmalıyız. Gaz lambaları , yakıt olarak kullanılan yağı emen bir fitilin tutuşturularak yakılması.


Elektrik gittiğinde yanan lambalar

Bozuk musluklarımızı onarmalıyız. Gece ile gündüz arasında yanan lambalar var. Karanlıktan korkmuyorum, aydınlıktan gözlerimi sakındığımdan beri. Aydınlatmada tasarruf lambaları kullanmalıyız. Gereksiz yanan lambaları söndürmeliyiz.


Televizyon, bilgisayar gibi araçların başında uzun süre kalmamalıyız. Biz genel olarak müşterilerimize LED’i öneriyoruz. Böylece forklift operatörü, panelde yanan lambanın , üretim alanının hangi noktasından yakıldığını dolayısı ile çağrının nereden yapıldığını, lamba üzerindeki etikete bakarak anlayabilir ve hemen o noktaya yönelebilir.


Yanan lamba yukarıda resimde gösterilmiştir. Araçta elektrik olarak zayıflama vardı. Bunun amacı günün aydınlık saatlerini, insanların uyanık oldukları zamana uydurmak, dolayısıyla evlerde ve sokaklarda yanan lambalar için gerekli enerjiden tasarruf sağlamaktı. Vesta yanan bölgeyi anında soğutur ve sürekli serin tutar. Yanık oluştuğunda yanığın üzerine hemen konulursa yanma işlemini durdurur.


Vesta ateş, ısı, buhar, kimyasal, elektrik , gaz ve güneş ışığının oluşturduğu yanıkların ilk müdahalesinde kullanılan özel bir su jelidir. Bir Şeyler Ters Gittiğinde Ne Yapmalısınız ? Arkadan silikonlanmış hali. Burada dışarıda kalan beyaz şerit ledlerin dördüde birbirlerine paralel bağlanmıştır.


Yani ön farlara ayrı ayrı tane volt girişi yapılacaktır. Ancak bu enerji kaynaklarını geleceğimiz için doğru kullanmalıyız. Enerjiyi boşa harcamamalı, gereksiz yere yanan lambaları ve ihtiyacımız olmadığında elektrikli aletleri kapatmalıyız” dedi.


Bizim sadece elektrikler gittiğinde karşılaştığımız durumun içinde nasıl yaşıyorlardı hep merak ederim. Mumun yanında gaz lambaları çok yaygın olarak kullanılırmış hep duyardım. Dedemin eski evinde bir tanesi hep duvarda asılıydı ama hiç yandığını görmedim. Bozulan bir hoparlörün yerine yeni bir hoparlör dahi bulamıyorduk. Sesle ve insan vücudunun manyetik alanıyla tetiklenip yanan lamba devreleri imal ederdim.


Günlük yaşantımızda kullandığımız başlıca enerji kaynakları, elektrik , su, doğalgaz, petrol, kömür ve güneştir. Bu enerji kaynaklarının akılcı, israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması için ve bu bilincin yaygınlaşması adına her yıl ocak ayının 2. Enerji Tasarrufu Haftası olarak kutlanır. Yeşil yanan E işareti kırmiziya dönüyor.


Aracın vitesini boşa alıp gaza sonuna kadar bastığımda herhangi bir. Motorlu araçlarda yakıt olarak kullanıldığı gibi elektrik üretiminde, asfalt ve motor yağı üretiminde de kullanılır. O günden beri Çinliler bu hedef doğrultusunda. Daha elektrik gelmemiş olacak ki sokak lambaları da yanmıyordu. Birinci Dünya Savaşı süresince birçok ülke saatlerini yılın belli aylarında yeniden ayarlamaya başladı.


Kalkıp sesin geldiği yöne, kiler odasının doğru yürüdüm. O an aklıma biri uyandı, şimdi beni kurtaracak hissi gelmişti. Aslında olan tek şey dün gece elektrikler gittiğinde , ışık yanık kaldığı için. Kapkaranlık, korkutucu bir hale geldi. Sadece ışığı yanan evler sayesinde biraz idare etmeye çalışıyoruz.


Vefalı insan diye gittiğinde arkada bıraktıklarını anan, unutmayan, halini hatırını sormak için arayan insana denir. Sadece kendimize ait olanı değil, her yerde elektriği , suyu, yiyecekleri, okul ve toplum araçlarını özenli kullanmaya alışmalıyız. Bir iletken telin içinden elektrik akımı geçtiğinde telin çevresinde manyetik alan oluşur.


Elektrik gittiğinde yanan lambalar

Demir çubuk geriye gittiğinde elektrik akımı tekrar devrede dolanmaya başlar ve yeniden tomak çana çarpar. Bu olay sürekli tekrar ettiğinde kesintisiz zil sesi duyulur. Havagazının gelmesine daha bir sene vardı.


Evlerine elektrik daha da sonra geldi. CFL ve LED lambalar normal bir elektrik ampülünden çok daha az enerji harcarlar. Filmin adına bakar mısınız? Neymiş Bay Can Dündar’ın amacı?


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü halka içimizden biri olarak sevdirmek içinmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar