14 Kasım 2019 Perşembe

Yangına müdahale

Taşınan suyla müdahale edilen yangın söndürüldü. Merdivenler gerilim altındaki dokunma, temas noktalarından en az bir metre uzaklığa kurulmalıdır. Dumanları gören firma sahibi Yaşar Seçgin, çatıya çıkarak yangına. Bursa’nın İnegöl ilçesinde, kereste fabrikasındaki yangına müdahale etmek isteyen iş yeri sahibi çatıdan düşerek hayatını kaybetti.


Yangına müdahale

Bağcılar’da doğal gaz kutusundaki yangına müdahale. Eyüpsultan’da toprak kayması. Köpek mi canavar sahibi mi. Kimyasal Duş İmalatı Başladı ! Firmamız kimyasal sıçramalardan arınma amaçlı acil durum kimyasal duş imalatına başiamıştır.


Arkadaşlarının yardımına koştuğu itfaiye eri hastaneye kaldırılırken, yangın. Eğriköprü Mahallesi’nde Yaşar Taşkent’e ait bağ evinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Bilgi verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Arazi içerisindeki bağ evine güçlükle ulaşan itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü.


Yangına müdahale

Edinilen bilgiye göre, Mahmudiye Mahallesi’nde faaliyet gösteren kereste fabrikasında yangın çıktı. Bir işçinin yardım çağrısında bulunduğu olay yerine hızla ulaş! Alevlerle mücadele etmek için motosikletinle dolaş.


Sinop’ta yangına TOMA’lı müdahale. Yangına Müdahale Eden İtfaiye Aracı Çamura Saplandı. Alınan bilgiye göre, Meydankapı Mahallesi’nde üç. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey: - Bu sene yangına müdahale süresini dakikadan aşağıya çektik.


NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de. Son dakika gelişmesi oldukça İki kardeş sular kesik olduğu için evlerindeki yangına müdahale edemedi haberi güncellenecektir. Haberleri Son Dakika İzmir Haberleri.


Malatya’da bir evin balkonunda çıkan yangını itfaiye ekipleri son anda önledi. Karaağıl köyünde akşam saatlerinde İsmail Öztürk’e (75) ait iki katlı ahşap binada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın du-rumunda yangın yerinin alt, üst ve yanlarındaki odalarda gereken tertibatı alır, yangını söndürmeye veya genişlemesini önlemeye çalışır. Yangını fark eden köylüler, o esnada evinde.


Yangına müdahale

Gazimağusa’nın Derinya ve Kapalı Maraş bölgesindeki yangını söndürme çalışmalarına katılmak üzere Türkiye’den gelen uçak saat 19. Fabrika, iş merkezleri, gemiler v. Umarız yangın bir an önce tamamen kontrol altına alınır” dedi. Bazı vatandaşlar yangına mangal yakan vatandaşların neden olabileceğini öne sürerken, “Ciğerlerimiz yandı” ifadesini kullandı. O da ne yangın ihbarı geldi.


Hadi helikoptere atla ve olay yerine git! Motosikletini kullanmayı unutma! Su dolu tank ile konteynıra müdahale et! Orman yangınları ile mücadelede drone kullanılacak Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli orman teşkilatının yangına ilk müdahale süresini dakikaya kadar indirdiğini söyledi.


Tek katlı yapının çatı sında soğutma çalışması yapan itfaiye erlerinden biri çatının çökmesiyle içeriye düştü. Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla, yangına müdahale için yangın söndürme helikopteri Anamur’da ve uçak da Antalya’da hazır bekletiliyor. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, yangına müdahale eden bir itfaiye personeli yüksekten aşağı düşerek yaralandı. Vatandaşların kulübede bir kişinin yaşadığını ve içeride olabileceğini belirtmesi üzerine polis çağrıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, son bir ayda bin 5yangına müdahale etti.


Sıcak hava koşullarında alev almaya uygun kuru ot, saman, çöp ve ekin alanlarında meydana gelen artışla yangın sayısı günde ortalama 50’yi aştı. Aliağa Limanı’nda 5bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Osmanlı mirasına Bursa sahip çıkıyor. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın eğitici eğitimi, itfaiyecilikle ilgili temel kavramları, yanma ve yangın ile ilgili kavramları, yangın söndürmede kullanılan yöntemleri öğretme ve firma çalışanlarını eğitme konusunda gereken eğitmen özelliklerine sahip olma becerisini kazandırmayı amaçlamaktadır.


Yangına müdahale

Bir önceki yıla bakıldığında yangın sayısında artış yaşandığı görüldü. Bunun böyle olduğunu bilerek, yangına müdahale yöntemimizi belirleyebiliriz. Elektrikli aletlerin doğru kullanımını bilmemek, soba ve kalorifer sistemlerini yanlış yerleştirmek, tavan arasına ve çatıya kolay tutuşabilecek eşyalar koymak yangını davet eder. Elektrik akımı kesilerek müdahale edilmeli ve kuru kimyevi toz kullanılmalıdır.


KORUNMA ÖNLEMLERİNİN ALINMAMASI. Bunları yaparken kendinizi ve başkalarını tehlikeye atmayınız, 10. Görevlilerden başkasının yangın. Uygun müdahale yerlerini belirlemek ve emniyetli çalışmayı sağlamak, Tüm personele kişisel koruyucu donanımlarını kullandırmak ve kontrol etmek. Yangın Söndürme Eğitici Eğitimi alan katılımcılar, yangın ile ilgili genel bilgi verebilecek, yangın müdahale planı yapabilecek ve uygulayacak, yangın önleme, söndürme ve kurtarma tekniklerini öğretecek, yangın söndürme araç ve gereçlerini kullanmasını öğretebilecek, tahliye esaslarını ve planlamasını yapabilecek.


Gerek bina acil durum ekiplerinin ve gerekse yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin görev yaptıkları sırada, yetkili itfaiye amirince can ve mal güvenliğini korumak üzere verilecek olan karar ve talimatlar, diğer kamu görevlilerince ve yangın güvenliği sorumlularınca aynen yerine getirilir. Eğer yangın küçükse muhtemelen yangını ihbar eden kişi yangın söndürme tüpü ile yangına müdahale ediyordur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar